HET GRENSOVERSCHRIJVEND

COLLECTIEF

Penseeltje.png

Het Grensoverschrijvend Collectief is een team van drie vrouwelijke scenaristen: Nele Vandael, Amina Hatim en Una Kreso. Onze paden kruisten zich tijdens de studie Scenarioschrijven aan het RITCS, waar onze gemeenschappelijke ambitie de basis was voor het ontstaan van dit collectief. U kunt ons altijd contacteren voor schrijfopdrachten of voor een vrijblijvend gesprek.  

AMINA HATIM

Amina Hatim behaalde na de Bachelor Scenarioschrijven aan het RITCS de Master Filmstudies en Visuele Cultuur aan de Universiteit Antwerpen. In 2018 behaalde ze vervolgens de Master Scenarioschrijven aan het RITCS met een tragikomische televisiereeks. Haar studie combineerde ze met scenariowerk, om zich vervolgens na het afstuderen volledig op het collectief te richten.

UNA KRESO

Una Kreso is afkomstig uit voormalig Joegoslavië, opgegroeid in Nederland en afgestudeerd aan de kunstacademie in Breda waar ze Audiovisuele Vormgeving heeft gevolgd. Momenteel woont ze in Brussel en heeft ze de master Scenarioschrijven aan het RITCS behaald. Het scenario waarmee ze is afgestudeerd, werd door het VAF geselecteerd voor het Scenario Atelier.

NELE VANDAEL

Nele Vandael behaalde in 2013 de Bachelor Film aan het RITCS. Hierna koos ze ervoor zich meer te focussen op scenario en behaalde met grote onderscheiding de Master Scenarioschrijven met een televisiereeks. Na haar studie maakte ze twee jaar deel uit van de writers’ room van de Eyeworks-productie ‘Zie mij graag’.