top of page

HET GRENSOVERSCHRIJVEND
COLLECTIEF

Penseeltje.png

Het Grensoverschrijvend Collectief is een team van drie vrouwelijke scenaristen: Nele Vandael, Amina Hatim en Una Kreso. Onze paden kruisten zich tijdens de studie Scenarioschrijven aan het RITCS, waar onze gemeenschappelijke ambitie de basis was voor het ontstaan van dit collectief. U kunt ons altijd contacteren voor schrijfopdrachten of voor een vrijblijvend gesprek.  

AMINA HATIM

Amina Hatim behaalde de Master Filmstudies en Visuele Cultuur aan de Universiteit Antwerpen en de Master Scenarioschrijven aan het RITCS. Met de dubbele nationaliteit Belgisch-Marokkaans en wonende te Brussel focust ze zich op projecten die onze diverse samenleving presenteren. Naast een kortfilm werkte ze reeds mee aan de Ketnetreeks ‘Hoodie’ en de telenovelle ‘Lisa’.

UNA KRESO

Una Kreso komt oorspronkelijk uit Voormalig Joegoslavië, groeide op in Nederland en studeerde Audiovisuele Vormgeving aan de kunstacademie van Breda en Schrijven aan het RITCS in Brussel. Sindsdien woont en werkt ze in Brussel en schreef ze mee aan verschillende kortfilms, de telenovelle ‘Lisa’ en de webserie ‘Hacked’, die de prijs voor beste korte serie won op Canneseries.

NELE VANDAEL

Nele Vandael besloot na haar Bachelor Film aan het RITCS zich meer te focussen op scenario en behaalde met grote onderscheiding de Master Scenarioschrijven. Na haar studie maakte ze twee jaar deel uit van de writers’ room van de Eyeworks-productie ‘Zie mij graag’. Verder schreef ze mee aan de telenovelle ‘Lisa’ en de Netflix-reeks 'Knokke Off' die begin 2023 zal uitkomen.

bottom of page